Selecteer een pagina

Sitsforwomen: vrouwen voor vrouwen

Het helpen van vrouwen en meisjes, interesse in de verschillende culturen, het behoud van eeuwenoude ambachten en motieven en oog voor kwaliteit en mode: dat is waar het om draait bij Sits for women. 

Peru en India, zijn de landen waar oprichtster Margreeth persoonlijk de producten van Sits for women koopt. Poncho’s, plaids, shawls, kussen, accessoires. Alle opbrengst gaat naar de maaksters en scholing voor kansarme meisjes in India. 

Ondersteun de vrouwen met een aankoop uit onze webshop! 
In de webshop kun je prachtige poncho’s, sjaals, plaids of bodywarmers kopen. Alle producten zijn met de hand gemaakt of op traditionele wijze geweven met zeer exclusieve natuurlijke materialen door vrouwen uit India en Peru. 

Productie in goede werkomstandigheden
Een paar keer per jaar gaat Margreeth Kuipers naar India en Peru om zelf de producten voor de verkoop uit te zoeken en te praten met de vrouwen die deze producten maken. Op deze manier weet ze zeker dat de producten van hoge kwaliteit zijn en dat de werkomstandigheden goed zijn. 

Feel Good, do good
Draag een bijzonder kledingstuk of koop een (woon-)accessoire, een cadeautje voor jezelf. De producten worden in samenwerking met vooraanstaande ontwerpers uit Peru en India gemaakt. Zij weten de hedendaagse mode verrassend te combineren met het vakmanschap van oeroude technieken, zoals spinnen, weven, breien en haken. Juist die combinatie maakt de producten zo bijzonder. 

Poncho, sjaal, plaid of bodywarmer: het draagt heerlijk. En dat gevoel wordt nog eens extra versterkt in de wetenschap dat door deze aankoop vrouwen en kinderen een betere toekomst krijgen. 

 

 

De merken

Wil jij de vrouwen helpen? 

Koop een product uit de webshop!

De materialen

Alle producten zijn gemaakt van de beste kwaliteit natuurlijke materialen: alpaca en baby alpaca, angora, pashmina, schapenwol en yakwol. De dierlijke grondstoffen worden op diervriendelijke wijze verkregen.Het bont aan onze omslagdoeken en poncho’s komt van dieren die een natuurlijke dood gestorven zijn.

Sharing is caring