Over Sits for women

Margreeth KuipersEen passie voor het reizen, een passie voor verschillende culturen, maar vooral vrouwen en meisjes helpen, dat is haar hoofdmotief. Daarom stichtte Margreeth Kuipers Sits for women en de Sits for Care Foundation.
Peru en India, zijn de landen waar Margreeth persoonlijk de producten van Sits for women koopt. Poncho’s, plaids, sjaals, kussens, accessoires. Alle opbrengst gaat naar de maaksters en scholing voor kansarme meisjes in India. 

 

Lerares worden in plaats van schoonmaakster

Dat kan werkelijkheid worden voor Indiase meisjes, die met behulp van Margreeth Kuipers naar school kunnen gaan. Tot nu zijn dat er 39. De Sits for Care Foundation financiert de meisjesopleiding door zeer speciale producten uit India en Peru te verkopen. Deze producten omvatten poncho’s, sjaals, plaids, bodywarmers en meer. Vrijwel alle producten zijn met de hand gemaakt, geweven of geborduurd. Vaak op traditionele wijze en met exclusieve patronen. De artisans van Sits for women werken met natuurlijke materialen.

Margreeth gaat jaarlijks naar India en Peru om producten uit te zoeken voor de verkoop en om te praten met de vrouwen die ze maken. Zo is ze er absoluut zeker van dat de producten van hoge kwaliteit zijn en dat de arbeidsomstandigheden goed zijn.

Alle winst van Sits for women gaat direct naar de maaksters en de “Sits for Care Foundation”, waaruit de scholing van Indiase meisjes wordt gefinancierd. Dus elke aankoop van een Sits for Women product komt ten goede aan het goede doel. 

Draag een speciaal kledingstuk of koop een accessoire als cadeau voor jezelf of voor een ander en doneer daarmee aan het goede doel.

Sits for women werkt samen met bekende ontwerpers uit Peru en India. Ontwerpers, die weten hoe ze moderne mode combineren met oude traditionele vakmanschap zoals spinnen, weven, breien en haken. Juist deze combinatie geeft de producten een bijzondere glans.

Feel good, do good

Poncho, sjaal, plaid of bodywarmer, ze voelen heerlijk aan om te dragen. En dit gevoel wordt nog eens versterkt in de wetenschap dat vrouwen en kinderen door deze aankoop een betere toekomst zullen hebben. Spinnen en weven nemen een belangrijke plaats in bij de Indiase cultuur. Dit vakmanschap wordt vaak van generatie op generatie doorgegeven. Veel Indiase families weven thuis, maar er zijn ook kleine weeffabrieken. Sits for women let er er streng op dat dit fairtrade bedrijfjes zijn. Ze worden persoonlijk geselecteerd en ze worden regelmatig bezocht. Lees de blogverhalen maar eens, 

De naam “Sits”

Sits betekent letterlijk ‘mooie stof’. Sits is een materiaal dat in de vroegere tijden (ten tijde van de VOC) uit India werd gehaald voor de productie van Friese regionale kostuums. Door nu producten uit India weer terug naar Nederland te halen is de cirkel weer rond. 

 

 

Sharing is caring