Sits for women

Feel good, do good, dat is ons motto. Voel je goed in onze prachtige, fairtrade producten van hoge kwaliteit en natuurlijke materialen en steun vrouwen in India en Peru.

Sinds 2014

Een passie voor het reizen, een passie voor verschillende culturen, maar vooral vrouwen helpen, dat is het hoofdmotief. Daarom is Sits for women opgericht.
Peru en India, zijn de landen waar ik persoonlijk de producten van Sits for women koop. Poncho’s, plaids, sjaals, kussens, accessoires en meer. Alle opbrengst gaat naar de maaksters.

 

Margreeth Kuipers

Founder

Sits for women helpt vrouwen in India om te voorzien in hun bestaan met werk waar ze goed in zijn: handwerken, borduren, weven. Patronen die ze gebruiken zijn vaak al eeuwen oud. Patronen en technieken worden doorgegeven van moeder op dochter. Hiervan worden in samenspraak met eigentijdse modeontwerpers actuele mode-items gemaakt. Zo wordt een brug geslagen tussen oude culturen en hedendaagse mode. Dit leidt tot prachtige producten met ook hier weer bijzondere verhalen.

Persoonlijk

Een passie voor het reizen, een passie voor verschillende culturen, maar vooral vrouwen helpen, dat is het hoofdmotief van Sits for women. Peru en India, zijn de landen waar oprichtster Margreeth Kuipers persoonlijk de producten van Sits for women koopt. Alle opbrengst gaat naar de maaksters.

Poncho, sjaal, plaid of bodywarmer, ze voelen heerlijk aan om te dragen. En dit gevoel wordt nog eens versterkt in de wetenschap dat vrouwen en kinderen door deze aankoop een betere toekomst zullen hebben.

Behoud ambachten en cultuurgoed

Sits for women helpt vrouwen in India en Peru om te voorzien in hun bestaan met werk waar ze goed in zijn: handwerken, borduren, weven. Patronen die ze gebruiken zijn vaak al eeuwen oud. Patronen en technieken worden doorgegeven van moeder op dochter. Hiervan worden in samenspraak met eigentijdse modeontwerpers actuele mode-items gemaakt. Zo wordt een brug geslagen tussen oude culturen en hedendaagse mode. Dit leidt tot prachtige producten met bijzondere verhalen.

Feel good, do good

Poncho, sjaal, plaid of bodywarmer, ze voelen heerlijk aan om te dragen. En dit gevoel wordt nog eens versterkt in de wetenschap dat vrouwen en kinderen door deze aankoop een betere toekomst zullen hebben. Spinnen en weven nemen een belangrijke plaats in bij de Indiase cultuur. Dit vakmanschap wordt vaak van generatie op generatie doorgegeven. Veel Indiase families weven thuis, maar er zijn ook kleine weeffabrieken. Sits for women let er er streng op dat dit fairtrade bedrijfjes zijn. Ze worden persoonlijk geselecteerd en ze worden regelmatig bezocht.

Boek Margreeth als spreker

Nieuwsgierig naar de verhalen? 

 Margreeth als spreker boeken

 

Je kunt Margreeth boeken als spreker. Ze neemt je aan de hand van foto’s en verhalen mee naar afgelegen oorden en bijzondere tradities. En dat is nog niet alles: ze neemt ook exclusieve producten mee, die je kunt bekijken, passen en kopen. Vaak bestaat van deze producten maar 1 exemplaar en zijn ze niet te koop in de webshop. In verband met Corona is dit even stil gezet. 

Margreeth

Margreeth

Oprichter/ Eigenaar

Margreeth is de oprichter van Sits for women. Ze reist heel wat af om de artisans persoonlijk te bezoeken en de producten voor de shop met zorg uit te zoeken. Ze komt daarvoor in de verste uithoeken van de wereld. Dat levert prachtige verhalen en info op, die ze graag met je deelt. 

Dieneke van Eijk

Dieneke van Eijk

Marketing

Dieneke zorgt voor de on- en offline communicatie en marketing. Ze is de stuwende kracht achter de website, wesbhop, social media en nieuwsbrieven. Haar drijfveer is de empowerment voor women, het behoud van oude culturen, technieken en ambachten en de prachtige verhalen. Ze helpt met haar bedrijf Sitevisie ondernemers al meer dan 10 jaar om beter zichtbaar te zijn op het internet. Ze maakt websites en geeft workshops op het gebied van internetmarketing. 

Sharing is caring