Condor Couture

In 2015 is Condor Couture opgericht door Mike, Chris en Andrew.  Drie jongens met een passie voor het behouden van de prachtige 100% hand gesponnen en hand geweven Alpaca en Baby Alpaca shawls geweven door vrouwen die in een klein Quechua dorp op 4500 meter hoogte in de Andes aan de rand van de Amazone wonen. Een samensmelting van hedendaagse mode met de oude inca cultuur. 

Condor Couture – het verhaal

Condor CoutureOp een van mijn reizen naar Peru heb ik Mike ontmoet en zijn verhaal gehoord over het leven van deze familie hoog in de Andes.

Twee jaar lang woonde hij in Cusco en hoorde daar over deze familie. Af en toe zag hij Lucia in Cusco en het heeft hem bijna twee jaar gekost om deze familie te vinden in de Andes.

Het hele ritueel van scheren van de Alpaca’s, het kaarden van de wol, het kleuren van de wol met natuurlijke kleurstoffen en tot slot het op een traditionele manier weven van de stoffen.

Zo hebben alle motieven en kleuren verschillende betekenissen. Deze groep mensen maakt de mooiste stoffen van babyalpaca ter wereld. Tijdloos mooi en traditioneel.

Om dit alles te behouden voor de komende generaties is Condor Couture opgericht. 

Mike, Chris en Andrew zijn er van overtuigd dat de oeroude designs en motieven uitstekend passen in de hedendaagse mode. Ze willen absoluut voorkomen dat deze ambachten, technieken en cultuur voor altijd verloren gaan.

Zo ontstond Condor Couture: een samensmelting van traditioneel gemaakte stoffen, oeroude designs en motieven met de hedendaagse mode. 

Investering

Daarnaast investeert Condor Couture 10% van de verkoop in een fonds special voor de vrouwen.

Condor Couture  investeert 10% van de verkoop in een ontwikkelingsfonds voor de vrouwen. Zij beslissen wat er met het geld gaat gebeuren. Lucia’s community heeft aangegeven het extra geld te willen gaan gebruiken om er zonnepanelen voor te kopen, omdat de dagen in de Andes erg kort zijn en er geen elektriciteit is. Met zonnepanelen zouden ze ook na zonsondergang kunnen werken.

 Lucia

Condor Couture werkt hoofdzakelijk met Lucia en haar familie. Lucia is na het overlijden van haar man de belangrijkste persoon van haar familie.

Haar familie bestaat uit ongeveer 12 vrouwen: zussen, dochters, nichten en de moeders. De vrouwen wonen in een klein Quechua dorp op 4500 meter hoogte in de Andes aan de rand van de Amazone. Ze spreken Quechua; vrijwel niemand spreekt Spaans.

De oudste vrouw van haar familie is nu 93 jaar. Ze weeft nog iedere dag, niet zo snel meer want het is hard werken en het vereist goed zicht en vlugge vingers.

Het weven van een sjaal duurt normaal gesproken minimaal twee maanden.

De sjaals van Lucia en haar familie zijn niet alleen ontzettend mooi, maar stuk voor stuk ook uniek .

 

 

Condor Couture en  Sits for Women

Deze bijzondere shawls zijn nu ook te koop bij Sits for Women omdat de visie van Condor Couture perfect aansluit op de visie van Sits for Women omdat door de vrouwen gemaakte sjaals eerlijk worden ingekocht door Condor Couture en daardoor de traditionele manier van werken zoals al in de Pre Inca tijd werd gedaan te behouden.

Exclusief! Alleen via mail te bestellen

Deze bijzondere sjaals zijn niet te koop in de webshop van sitsforwomen. Ze zijn zo exclusief dat we ze maar in een hele kleine oplage hebben. Interesse? Stuur dan even een mailtje naar info@sitsforwomen.com.  Wij sturen je dan meer informatie. 

shawl2a shawl2 shawl1a shawl 1

 

Sharing is caring