Achtergrond Sits for women

Je bent hier:
< Alle onderwerpen

Sits for women helpt vrouwen in India om te voorzien in hun bestaan met werk waar ze goed in zijn: handwerken, borduren, weven. Patronen die ze gebruiken zijn vaak al eeuwen oud. Patronen en technieken worden doorgegeven van moeder op dochter. Hiervan worden in samenspraak met eigentijdse modeontwerpers actuele mode-items gemaakt. Zo wordt een brug geslagen tussen oude culturen en hedendaagse mode. Dit leidt tot prachtige producten met ook hier weer bijzondere verhalen.

Feel good, do good

Poncho, sjaal, plaid of bodywarmer, ze voelen heerlijk aan om te dragen. En dit gevoel wordt nog eens versterkt in de wetenschap dat vrouwen en kinderen door deze aankoop een betere toekomst zullen hebben. Spinnen en weven nemen een belangrijke plaats in bij de Indiase cultuur. Dit vakmanschap wordt vaak van generatie op generatie doorgegeven. Veel Indiase families weven thuis, maar er zijn ook kleine weeffabrieken. Sits for women let er er streng op dat dit fairtrade bedrijfjes zijn. Ze worden persoonlijk geselecteerd en ze worden regelmatig bezocht.

Persoonlijke band met de artisans

Meerdere malen per jaar bezoekt Margreet Kuipers van Sits for Women India en Peru. Het zijn avontuurlijke trips. “De mooiste spullen vind je vaak op moeilijk toegankelijke plekken. Heel bewust kiest Sits for Women voor kleine bedrijfjes. De bedrijven waarmee wordt samengewerkt passen in de filosofie en doelstelling van Sits for Women.

Een voorwaarde is dat de werkomstandigheden goed zijn en dat het om eerlijke handel gaat. Een goede houding naar de werknemers, goede werktijden en een eerlijk salaris. Doel is om vrouwen die het moeilijk hebben een goed bestaan te geven.

Wat gebeurt er met de winst?

De materialen zijn puur en van zeer hoge kwaliteit.

Sits for Women besteedt alle winst aan de artisans: women empowerment. De vrouwen krijgen wat ze nodig hebben: materiaal en of opleidingen.
Daarnaast is Sits for Women sponsor van de Stichting Care For GirlsFoundation. Deze stichting organiseert onderwijsprojecten voor kansarme meisjes in Gurgaon, India.

Margreeth boeken als spreker

Nieuwsgierig naar de verhalen?

Je kunt Margreeth boeken als spreker. Ze neemt je aan de hand van foto’s en verhalen mee naar afgelegen oorden en bijzondere tradities. En dat is nog niet alles: ze neemt ook exlcusieve producten mee, die je kunt bekijken, passen en kopen. Vaak bestaat van deze producten maar 1 exemplaar en zijn ze niet te koop in de webshop.

Inhoudsopgave