Het Amerikaanse kleureninstituut Pantone heeft Classic Blue uitgeroepen als kleur van het jaar 2020. Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht. Pantone beschouwt Classic Blue als “een solide en betrouwbare blauwe tint waarop we altijd kunnen rekenen”.

“We leven in een tijdperk dat vertrouwen vereist. Het is dit soort vertrouwen dat wordt uitgedrukt door Pantone 19-4052 Classic Blue, een solide en betrouwbare blauwe tint waarop we altijd kunnen rekenen.” Dat zegt Leatrice Eiseman, uitvoerend directeur van het Amerikaanse kleureninstituut Pantone, in een persbericht.

Classic Blue

Het is niet voor het eerst dat een blauwtint wordt uitgeroepen tot kleur van het jaar, iets wat Pantone dit jaar voor het 21ste opeenvolgende jaar doet. Eerder kwamen de kleuren Blue Turquoise, Blue Iris en andere blauwtinten al voor. Anders dan andere soorten blauw is Classic Blue “donkerder, eleganter en traditioneler”. De kleur doet volgens Pantone denken aan de kleur van de schemering, bosbessen en de klassieke Pepsi Cola-blikjes, en “biedt een gevoel van rust en vrede aan de menselijke geest.

kleur 2020 Classic Blue

Pantone’s jaarlijkse uitroep van de kleur van het jaar is een trendanalyse-initiatief dat nauwlettend in de gaten wordt gehouden door mode- en marketingbranches. “Het benadrukt de relatie tussen kleurentrends en wat er momenteel in de wereld gebeurt op cultureel gebied. Een kleur reflecteert wat mensen voelen,” zegt uitvoerend directeur Leatrice Eiseman.

Sharing is caring