Acties Sits for women

Regelmatig voert Sits for women speciale acties voor de meisjes. Soms alleen voor de meisjes van sits for women, maar soms ook voor de hele school. 

kerstactie Kerstactie 2018: welk cadeau geef jij? 

Het zou leuk zijn als je de meisjes een van de drie kerstpakketten wilt geven: vers frui, verzorginsproducten of medicijnen of een bril. Lees meer over de kerstactie. 

 

 

 

Engelse kinderboeken: In India zijn leesboeken een luxe. Scholen hebben wel lesboeken, maar leesboeken….. Terwijl die toch zo belangrijk zijn. Vandaar de oproep voor engelstalige kinderboeken. 

Lees het artikel “Engelse kinderboeken gevraagd”. >>

 

 

fietsen sitsforwomen

Fietsen: Vanwege de overvolle schoolbus is besloten om fietsen aan te schaffen voor kinderen die binnen een bepaalde afstand wonen van de school. Ouders moeten een bedrag betalen maar de meeste ouders kunnen dit niet.  Sits for women kon 2 meisjes aan een fiets helpen. 

Lees de blog: “Twee nieuwe fietsen”>>

 

schoolreis sits for women

Schoolreis: voor de eerste keer op schoolreis. Samen met de moeders in de bus naar de Taj Mahal, de trots van India die niemand van de moeders en dochter ooit gezien had. Maar ook een bezoek aan de vervolgopleiding. Wat hadden ze thuis veel te vertellen! 

Lees de blog: “Schoolreis Taj Mahal >>

 

truien voor meisjes Sits for women

Trui: In India kan het heel koud zijn. Daarom deden we mee aan een actie van de Literacy India School. Met het gedoneerde geld konden we in India truien kopen voor de meisjes en soms ook hun broertje of zusje. Een oma in Nederland had voor deze actie speciale kindermutsen gebreid. Ook daar waren ze heel erg blij mee. 

Lees “Laat ze niet in de kou..” >>

 

kleding voor meisjes sitsforwomen 

Kleding: afgedankte kleding kreeg een nieuw leven. In een lokaal op school was alle meegenomen kleding uit Nederland verzameld. De meisjes konden lekker “shoppen” op school.

Lees de blog: “Kledingparty voor de meisjes” >>

 

Supermarkt: samen naar de supermakrt. Wat een feest. Maandverband is voor ons heel gewoon, maar in de sloppenwijken is het een enorme luxe. Net zoals shampoo. Voor ons is het zo weinig, daar is het zo veel. Dit kopen we van de “losse donaties”. Daarom zijn donaties zooooo belangrijk! 

 

 

poetsles in India Sits for women

Poetsles: Zo hebben we tandenpoetslessen georganiseerd voor de hele school. Poetsinstructie door drie mondhygiënisten uit Nederland en voor elk kind een tandenborstel en tandpasta.  Als follow-up zijn de meisjes voor de eerste keer naar de tandarts geweest. En dat was heel hard nodig. 

Lees de blog: “Poetsles India in volle gang: >>

 

 

Sharing is caring